top of page

Uutta infoa Jumu-2024!

Ilmoittautuminen "Jugend-musiziert"  ja "Kinder-musizieren" kilpailuun on nyt auennut!
Tänä vuonna sekä Kinder- että Jugend-musiziertin ilmoittautumista varten kullekin osallistujalle täytyy ensin luoda tunnukset Jumun nettisivulle.
Tunnusten luonnin jälkeen pääsee kirjautumaan sisälle samalle nettisivulle, jossa voi tehdä varsinaisen ilmoittautumisen.
Tunnusten luontiin ja ilmoittautumiseen pääsee tästä
Nettisivuilla mainituista päivämääristä poiketen, ilmoittautuminen päättyy 15.12.23
 


! Huomioitavaa !


Ensemble, duo tai säestäjää käyttävissä esityksissä tulee yksi ryhmän henkilöistä tehdä ilmoittautuminen ja jakaa sivun antama kutsukoodi muille yhtyeen jäsenille, jotka pääsevät sitten lisäämään omat tietonsa samalle ilmoittautumislomakkeelle.
Kinder-musiziertin esityksen vähimmäispituudeksi on merkitty 1 min. Ei kuitenkaan haittaa, jos esitettävä kappale on todellisuudessa lyhyempi. Ideaali esityksen pituus  Kimu:ssa on 2 minuutin paikkeilla.
 
Perustiedot tämän vuoden kategorioista, ikäluokista sekä vaatimuksista löytyvät elokuun lopussa lähettämästäni viestistä!

JUGEND MUSIZIERT –
NUORISO MUSISOI

Jugend musiziert, eli tuttavallisesti Jumu, on Saksan pitkäaikaisin ja suurin musiikkikilpailu nuorisolle. Saksan ulkopuolella kilpailuun saavat osallistua Saksalaista koulua käyvät tai Saksan passin omistavat nuoret. Ihan supisuomalaisetkin saavat osallistua yhtyeessä, niin kauan kuin edellämainitut kriteerit täyttyvät ryhmän sisällä 50%.

 

Kilpailuun osallistutaan joka vuosi vaihtuvissa kategorioissa. Sen rakenne on kolmivaiheinen; alkukarsinnat käydään tammikuussa Helsingin Saksalaisella koululla, jatkokarsinnat maaliskuussa vuosittain vaihtuvassa Saksalaisessa koulussa Pohjois- ja Itä-Euroopan kilpailualueelta. Loppukilpailu järjestetään Saksassa vuosittain vaihtuvassa kaupungissa.

 

Osallistumisvaatimukset muuttuvat osallistujan iän myötä haastavammiksi. Eri kategorioissa klassisen ja pop-musiikin saralla osallistuja kohtaa myös erilaisia vaatimuksia. Kilpailun henki on kuitenkin vahvasti pedagoginen, ja sen tärkeimpiä piirteitä ovat esiintymisen jälkeiset palautekeskustelut tuomariston kanssa, jossa osallistuja saa ammattilaisilta paljon hyödyllisiä neuvoja tulevaa soittotaipalettaan varten.

 

Ihan pienimpiä osallistujia varten järjestetään oma Kimu-kilpailu (Kinder musizieren). Kimun ajatuksena on antaa soitinuraansa aloitteleville lapsille esiintymismahdollisuus, innostaa heitä opettelussaan eteenpäin ja antaa heille lisää itsevarmuutta. Osallistua saa millä tahansa soittimella ja korkeintaan 5 minuutin ohjelmalla, joka ei vielä täytä Jumu-kilpailun kriteerejä. Toisin sanoen 10 sekunnin pianoversio klassikosta "Satu meni saunaan" on aivan yhtä tervetullut kuin jo vähän kehittyneemmän soittajan viuluesitys.

JUMU2613
IMG_8912.JPG
IMG_5622
Klaus Mäkelä.JPG
IMG_5387.JPG
bottom of page